malebox

malebox

2018 LMBTQ filmjei

2018. január 28. - jamescole

2018-ban számos LMBTQ témájú film érkezik a mozikba, amelyekből reményeink szerint egyre több a magyar közönség számára is hozzáférhető lesz.

1. Szólíts a neveden (2017)

A világban már sok helyen bemutatták, de a magyar mozikba február 8-án érkezik a Szólíts a neveden! (Call Me By Your Name) című dráma, amely három Golden Globe és négy Oscar-díj jelölést is begyűjtött.

call.jpg

A film Észak-Olaszországban játszódik. Főhőse a 17 éves amerikai Elio, aki minden évben itt tölti a nyarait szüleivel. Apja művészettörténész, és hozzá érkezik a doktori disszertációján dolgozó Oliver, aki megzavarja a fiú addig békés vakációját. A fiatal férfi és kamasz fiú között barátság szövődik, ami nem várt irányt vesz, és megváltoztatja Elio életét.

A főszerepet alakító Timothée Chalamet alakítását magasztalja a kritika. Oliver szerepében Arnie Hammert láthatjuk, aki eddig elsősorban olyan akciófilmekben tűnt fel, mint "A magányos lovas" vagy a nagyszerű "U.N.C.L.E emberei", de emlékezhetünk rá az "Éjszakai ragadozókból" is.

2. A Fantastic Woman (2017)

A chilei dráma Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének egyik legnagyobb vetélytársa lesz az idei Oscaron a Legjobb idegennyelvű film kategóriájában. A nagyszerű alakítást nyújtó Daniela Vega egy pincérnőként dolgozó, de éjszakánként énekesnőként is dolgozó Marinát alakítja, aki elveszti jóval idősebb szerelmét. A férfi halála után elkezdődnek a nő megpróbáltatásai. Az ok Marina transznemű. A férfi családja, a rendőrség pokollá teszi a nő életét, akinek csak az a vágya, hogy elbúcsúzhasson a férfitól, akit teljes szívvel szeretett.

fantastic.jpgA film a Berlinálén elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó Ezüst Medvét és a legjobb játékfilmnek járó Teddy-díjat. Magyarországi bemutatóról egyelőre nem tudunk, de reméljük hozzánk is megérkezik idén ez a nagyszerű film.

3. Freak Show (2017)

Ebben a keserédes vígjátékban Billy Bloom (Alex Lawther) történetét ismerhetjük meg, aki egy ultra konzervatív középiskola diákjaként sem fél felvállalni önmagát, és mindenki megdöbbenésére harcba száll a bálkiránynő címért. 

ferak.jpg

A filmben feltűnik Abigail Breslin, Laverne Cox és a melegikon Bette Midler is. Magyaroszági bemutatóra nincs nagy esély.

4. The Miseducation of Cameron Post (2018)

A film 1993-ban játszódik. Főhőse a leszbikus tinédzser Cameron Post, akit konzervatív nagynénje és nagybácsija átnevelő terápiára küld, miután rajtakapják egy másik lánnyal.

mis.jpg

A főszerepet a nagyszerű Chloë Grace Moretz alakítja, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint a Sils Maria felhői vagy az 5. hullám. A film 2018-ban elnyerte a Sundance filmfesztivál nagydíját.

5. Boy Erased (2018)

Igazi sztárparádét vonultat fel a szintén egy átnevelő programba kényszerített tinédzser történetét elmesélő Boy Erased.

boy.jpg

A főszerepet alakító Lucas Hedges mellett Nicole Kidman, Joel Edgerton (ő is rendezi a filmet), Russell Crowe, Xavier Dolan és a meleg popsztár Troye Sivan kapott fontos szerepet a filmben. A sztárparádé miatt reméljük a magyar mozikba is eljut a Garrad Conley életrajza alapján készült film.

6. Love, Simon (2018)

Szintén egy kamasz fiú kálváriáját meséli el a Love, Simon című film. Simonról a középiskolában senki sem tudja, hogy meleg, ám amikor az interneten ismerkedés közben rájön arra, hogy az egyik srác, akivel beszélgetett az iskolatársa, beparázik.

love-simon-dom-df-03286_r_rgb.jpg

A főszereplő a Minden, minden című filmmel befutott Nick Robinson, aki mellett olyan sztárok tűnnek fel a filmben, mint Jennifer Garner, Josh Duhamel vagy Colton Haynes. A film érdekessége, hogy nem egy független kis filmes cég, hanem a Fox hozza tető alá, így komoly hirdetési kampányra is számíthatunk. Magyarországon elvileg június 21-től vetítik a mozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://malebox.blog.hu/api/trackback/id/tr6613610219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása